Viesti kulkee nyt osastojen välillä paremmin

Inspiroivia ja innovatiivisia sisätiloja maailman parhaille laivoille toteuttava NIT Naval Interior Team Ltd on käyttänyt Dotagia nyt kahdessa eri projektissaan.

Käyttö alkoi lohkovarustelutöiden vastaanottotarkastuksista, mutta käyttö on laajentunut muihinkin projekteihin. Tarkemmin sanottuna Dotagia on käytetty As-Built -ohjelmisto huomioiden LVI-töiden tarkastamiseen, dokumentointiin, muutostenhallintaan ja mahdollisten virheiden dokumentoitiin.

Muutostenhallinta hanskassa

– Olemme hyötyneet Dotagista suuren tietomäärän jäsentämisessä. Sen avulla muutostenhallinta pysyy hanskassa, voimme nopeasti voidaan reagoida muutoksiin tai poikkeamiin, kertoo NIT:ltä Juhani Määttänen, Director Design & Engineering.

– Ennen kaikkea sisäinen toimintamme on tehostunut ja Dotag on parantanut osastojen välistä kommunikointia dokumentoinnin avulla. Viesti kulkee nyt esimerkiksi asennuksen ja suunnittelun välillä paremmin, kun huomiot ohjelmistossa ovat sijaintikohdennettua.

Käytettävyys monelta päätelaitteelta on kerännyt kiitosta

NIT on käyttänyt Dotagia kentällä sekä tableteilla että älypuhelimilla. Käyttäjäpalautteen mukaan älypuhelin on jopa käytetyin laite Dotagin kanssa. Kun ohjelmisto taipuu myös pienimmälle taskussa kulkevalle laitteelle, on Dotagia käytetty mielellään tilanteessa kuin tilanteessa.

– Koko henkilökuntamme on päässyt nopeasti kiinni ohjelmistoon koulutuksen jälkeen. Palautteessa on korostunut matala kynnys aloittaa Dotagin käyttö.

– Raportit ajetaan valmistuessaan ulos toimistolla pöytäkoneella. Se säästää aikaamme, mikä kului ennen paperityöhön, piirtämiseen ja koostamiseen. Ylimääräinen kirjoittaminen ja datankäsittely on jäänyt nyt pois, tiivistää Määttänen.

Palvelu pelannut

Dotagin asiakaspalvelu on Määttäsen mukaan kerännyt kiitosta NIT:ltä.

– Jos olemme huomanneet pieniä lisätarpeita, on Dotagilta vastattu ja reagoitu niihin nopeasti. Kaikki toiveemme on saatu toimimaan ja juuri meidän tarpeemme on huomioitu. Arvostan, että Dotagilta Aki on henkilökohtaisesti ollut aktiivinen kysymään palautetta.

– Dotag tuntuu soveltuvan käyttömme perusteella erinomaisesti laivanrakennukseen. Kehitystiimin laivanrakennustausta näkyy selkeästi kehityksessä.

Naval Interior Team Ltd

NIT eli Naval Interior Team Ltd on Kaarinassa, Varsinais-Suomessa sijaitseva meriteollisuusyritys. NIT toteuttaa räätälöityjä ja vaativia, avaimet käteen -kokonaistoimituksia kuten kylpyläosastoja, ravintoloita ja teknisiä tiloja autolauttoihin sekä loistoristeilijöihin ympäri maailman.

NIT on perustettu vuonna 2000 ja on vahvassa kansainvälisessä kasvussa – siitä kertoo muun muassa Kauppalehden myöntämä “Lounais-Suomen Vuoden Kasvaja 2016” -palkinto.