Suunnittelutoimisto sai päivän työmäärän vähennettyä 1,5 tuntiin

Insinööritoimisto Markku Kauriala Oy on palo- ja turvallisuustekniikan erikoisosaamisen konsultti- ja suunnittelutoimisto.

Yrityksen suunnittelijat ovat käyttäneet Dotagia vuodesta 2021 vähintään kolmen käyttäjän voimin.

Kaurialan henkilöstö käyttää Dotagia mobiililaitteissa kohteilla, joissa tehdään palokatkojen ja palo-ovien dokumentointia sekä palotekniikkaan liittyviä tarkastus- ja valvontatehtäviä.

Kohdedokumentoinnin jälkeen Dotagia käytetään Kaurialalla suunnitelmien ja raporttien tekemisen apuna toimiston pöytäkoneilla. Kun niitä aletaan koostamaan, saadaan tiedot ja valokuvat helposti suoraan pohjakuvaan. Tällöin asioita jää vähemmän ulkomuistin varaan ja sijaintitiedot tulevat automaattisesti huomioitua.

Työmäärä vähentynyt selvästi

– Raporttien teko toimistolla on nopeutunut aivan selvästi, aikaisemmin yhden päivän homma saattaa olla nykyään Dotagin avulla 1-1,5 tunnin homma, kertoo Kaurialan paloturvallisuussuunnittelija DI Ville Ahvenainen.

– Kätevintä on, kun kohteella ottaa vain valokuvan, kirjoittaa tekstin ja paikallistaa sijaintiin pohjakuvassa. Ei tarvitse tehdä erillisiä merkintöjä paperille. Dotag on yhdistänyt ennen toisistaan irralliset muistiinpanot ja kohdekäynnillä otetut valokuvat yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Dotagia käytetään Kaurialalla mobiilissa pääosin tableteilla. Se on korvannut Ahvenaisen mukaan kynän ja paperin käytön melkein kokonaan.

– Kohteissa Dotagia käytetään melkein aina offline-tilassa, koska silloin saatetaan mennä kellaritiloihin, joissa netti ei toimi. Kun laite viedään taas online-tilaan, tiedot latautuvat softaan jouhevasti, eikä siinä ole ollut mitään teknisiä ongelmia.

Dotagin koulutus ollut kattavaa

– Olemme tarvinneet todella vähän teknistä tukea, koska ohjelmisto on toiminut moitteetta. Muutamia ohjeita olemme kysyneet Dotagin tuesta ja aina olemme saaneet apua. Alkuvaiheessa pidetty koulutus oli tarpeeksi kattava Dotagin tehokkaaseen käyttöön, ja sillä on pärjätty varsin hyvin. Kun on tullut henkilövaihdoksia, olemme omatoimisesti saaneet koulutettua uudet Dotagin käyttäjät. Dotag on helppokäyttöinen ja helppo omaksua.

– Panostamme yrityksessämme tietotekniseen tasoon ja osaamiseen. Dotagin asialliset raportit tukevat digitaalisen edelläkävijän leimaa asiakkaidemme ja yhteistyökumppaniemme suuntaan, tiivistää Ahvenainen.

Yrityksestä

Palotekninen insinööritoimisto Markku Kauriala Oy on perustettu vuonna 1990. Yritys toi edelläkävijänä toiminnallisen paloturvallisuussuunnittelun Suomeen 1990-luvun alussa.

Yrityksen palveluksessa on kaikkien paloturvallisuussuunnittelun osa-alueiden asiantuntijoita, joilla on käytössään parhaat saatavilla olevat työkalut.

Yritys työllistää yhteensä 26 henkeä Turussa, Espoossa ja Tampereella. Pääliiketoiminta-alueena ovat Suomi, Viro, Ruotsi, ja Kiina, mutta toimintaa löytyy myös Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Malesiassa, Maltalla ja Etelä-Amerikassa.

Kaikkiin palovahinkojen ehkäisyyn liittyvien toimintojen lisäksi yrityksen palveluihin kuuluu täydellinen konsultointi- ja suunnittelupalvelu. Se kattaa eri käyttötarkoituksien rakennukset asuintaloista tuotantolaitoksiin, infrastruktuurin kohteet maan päällä ja alla, sekä laivat ja muut liikennevälineet.