Ovivalmistajan ei tarvitse kuljettaa paperikuvia enää minnekään

Saajos Oy on suomalainen vaativien palo- ja turvaovien suunnittelija ja toteuttaja teollisuudelle, rakennusalalle sekä telakoille.

Saajos Oy:n ja Dotagin tarina alkoi messuilla vuonna 2019. Saajos oli jo suunnitellut sähköisen dokumentaation käyttöönottoa, mutta ei ollut löytänyt vielä sopivaa ratkaisua. Sattumalta tiet kohtasivat ja Dotagin valinta koekäyttöön oli selvä. Tarina on jatkunut menestyksellä näihin päiviin asti.

Saajoksen projekteissa Dotagin käyttö alkaa asennuspäälliköiden mobiililaitteilla, kun he tekevät uusien kohteiden mittausraportoinnit työmailla.

– Parasta Dotagissa on, että se kulkee aina mobiililaitteissa mukana! Jos asennuspäällikölle tulee kesken työpäivän tehtävä, hän pääsee ottamaan mitat heti sähköisesti. Ja kun toimistolla ladataan pohjakuvat valmiiksi Dotagiin, ei kenenkään tarvitse kuljettaa paperia edestakaisin. Aikaa säästyy merkittävästi, kertoo Saajos Oy:n tuotesuunnittelun esimies Tomi Färm.

Saajoksella kaksi eri suunnittelijaa purkavat raportit toimiston pöytäkoneilla. Färmin mukaan toimistotyöaika on vähentynyt, kun heidän ei tarvitse pyöritellä työmailta tulleita paperikuvia.

– Kenenkään ei tarvitse kirjoittaa mitään paperilta puhtaaksi uudelleen sähköiseen muotoon. Toisen tekemien merkintöjen ja käsialan tulkintaa ei tarvitse enää tehdä. Ja jos projektilla on kiire, niin saamme mitat ja kuvat heti käyttöön sähköisesti, eikä tarvitse odottaa mittaajan ja paperien saapuvan ensin toimistolle.

Ei tuskailua paperien kanssa työmaalla

Dotagilla saavutetaan merkittävä hyöty Saajoksella, kun työmaan valokuvat tekstitäsmennyksineen saadaan suoraan ohjelmaan näkyville sijaintikohdennettuina.

Asennusvaiheessa Dotagin dokumentointia käyttää Saajoksella kuudesta seitsemään asentajaa. Samalla laadunvarmistus tulee tehtyä kirjallisesti valokuvien kera. Dotagia käytetään asennusvaiheissa Saajoksella useampi kerta joka viikko.

– Työmaalla ei tarvitse enää tuskailla isojen paperisten lakanoiden kanssa, kun Dotag on mobiilaitteilla toimintavarma, vaikka työmaan olosuhteet tarjoaisivat sadetta tai tuulta.

Dotag ei vaadi nettiyhteyttä, jos sitä ei ole saatavilla – se toimii myös offline-tilassa ja tallentaa tiedot ohjelmistoon, kun laite saapuu taas verkkoyhteyteen. Työmailla Saajos käyttää Dotagia sekä älypuhelimilla että tableteilla.

– Asentajilla Dotag toimii vallan hyvin ihan kännykässäkin. Ja offline-tilassakin se toimii tarvittaessa vaikka maan alla, jolloin tiedot latautuvat ohjelmistoon laitteen palatessa online-tilaan, taustoittaa Färm.

Dotagin helppokäyttöisyys ja tuki kerää Saajoksen käyttäjiltä kiitosta

– Dotagin jatkuva kehitys on miellyttänyt meitä. Ohjelmiston päivitykset ovat toimineet ilman ongelmia, niissä ei ole ollut mitään valittamista. Meillä on ollut muutenkin todella vähän ongelmia ohjelmiston käytössä, kiitos hyvän koulutuksen. Jos oikein muistelee taaksepäin, matkan varrella saattaa olla muutama hassu kerta, kun olemme tarvinneet tukea käyttöön, mutta niissäkin tapauksissa Dotagilta on löytynyt ratkaisut saman tien. Olemme tyytyväisiä ja jatkamme käyttöä mielellään.

– Kun olimme käyttäneet Dotagia jonkin aikaa, keräsimme muutamia ideoita ominaisuuksista mitä voisimme tarvita työmaillamme, ja lähetimme ne Dotagille. Olimme yllättyneitä, kun seuraavaan päivitykseen ne kaikki olivat ilmestyneet! Dotag oli selvästi kuunnellut asiakkaan toiveita, toteaa Färm lopuksi.

Saajos Oy

Saajos Oy on vuonna 1949 perustettu suomalainen palo- ja turvaovien taitaja, joka suunnittelee ja toteuttaa palo-oviratkaisuja vaativimpiinkin kohteisiin, muun muassa loistoristeilijöihin, voimalaitoksiin, hotelleihin ja ostoskeskuksiin ympäri maailmaa. Saajos-konsernin yritykset muodostavat monitaitoisen tiimin, joka palvelee Itämeren alueen rakennustoimintaa, Pohjois-Euroopan teollisuusasiakkaita sekä telakkateollisuutta maailmanlaajuisesti. Saajokselle turvallisuus, ja erityisesti palosuojaus, on ollut läsnä yrityksessä alusta pitäen.

Asiakaskunnan menestyminen on tärkein Saajoksen perusarvoista. Toiminta perustuu asiakaslähtöiseen pitkäjänteiseen tuotekehitystyöhön, teknologiseen osaamiseen ja kykyyn kuunnella asiakasta. Palveleva myyntihenkilöstö, osaava suunnittelu ja huippuun viritetty tuotanto varmistavat toimitusten läpiviennin ”The Way You Want”. Aktiivinen tuotekehitys, periksiantamattomuus ja saumaton yhteistyö niin työntekijöiden, asiakkaiden kuin muidenkin sidosryhmien kanssa, ovat tukipilareita Saajoksen menestymiselle palo-oviosaajana nyt ja tulevaisuudessa.