Kerrankin softa, joka on mieluinen asentajallekin

Caupo Group Oy on ammattikäyttöön tarkoitettujen rakennustarvikkeiden, palokatkotuotteiden ja kemikaalien suomalainen kehittäjä ja valmistuttaja

Dotagin ja Caupon taival alkoi jo 2015-16 yhdessä sovellusta kehittäen. Caupo halusi mukaan auttamaan kehityksessä ja saada asiakkailleen palokatkojen dokumentointiin asentajan näkökulmasta mahdollisimman helppokäyttöisen ohjelmiston.

– Lähdettiin tekemään asentajan näkökulmasta helppoa ohjelmistoa, ja sellainenhan siitä tuli!

Ohjelmisto on niistäkin päivistä kehittynyt mielettömän paljon, taustoittaa myyntijohtaja Jarmo Palviainen Caupo Group Oy:ltä.

– Liian usein ohjelmistot tehdään toimimaan vain toimiston pöytäkoneilla mestarien ja päälliköiden näkökulmasta, mutta helppokäyttöisyys asentajien työssä unohtuu. Dotagia osaa ja haluaa käyttää jokainen kiireinen asentajakin! Missään muussa kilpailevassa ohjelmistossa asentajan näkökulma ei toimi niin hyvin. Silti se on myös suosikki mestarien ja päälliköiden koneella.

Dotag sopii kaikkeen sähköiseen dokumentointiin

Suurin lisäarvo Dotagista Caupon asiakkaille saavutetaan, kun palokatkokohteet dokumentoidaan sähköisesti suoraan paikan päällä ja nähdään jälkikäteen etänä.

– Työnjohto, valvojat tai asiakkaat näkevät pohjakuvista ja raporteista esimerkiksi palokatkojen tarkat yksityiskohdat. Se on aukotonta ja tehokasta. Sähköinen dokumentaatio on nykyaikaa ja Dotagia tehokkaasti käytettäessä nähdään jälkikäteen mitä jää rakenteiden sisälle. Ei tarvitse selostella erikseen yksityiskohtia tai sijainteja, kun pohjakuvasta sijaintitietoineen nähdään myös kuvat, tiivistää Palviainen.

Tänä päivänä rakennusurakoiden suuret julkiset tilaajat, kuten kaupungit ja kunnat, vaativat jo sähköistä dokumentaatiota. Palviainen korostaa että tähän tarkoitukseen Dotag on ehdoton asiakkaidensa käyttöön, jos he haluavat olla mukana tällaisissa isoissa kohteissa.

– Kaiken lisäksi edustamiemme tarvikkeiden ja materiaalien hyväksymispaperit löytyvät valmiiksi Dotagista, eli sekin vähentää asentajan aikaa, kun klikkaa vain mitä tuotteita asennuksissa on käytetty. Meillä Caupossa Dotag on lisännyt materiaalien myyntiä. Se on auttanut myyjiämme toimittamaan pelkän tuotemyynnin lisäksi asiakkaille todellisia ratkaisuja liiketoimintaan.

Dotag on palveleva ja kehittyvä, eikä lainkaan raskaskäyttöinen

– Dotagin asiakaspalvelu pelaa ja Akin kanssa yhteistyö on ollut aina todella aukotonta. Sieltä on tullut paljon vinkkejä meille, ja me olemme antaneet vinkkejä Dotagille. He ovat ottaneet opiksi kehitysideoista. Asennusryhmät ovat antaneet myös palautetta, ja se on otettu kehitykseen ripeällä aikataululla Dotagilla.

– Olen kuullut asiakkailta siellä olleen käytössä muitakin ohjelmistoja, mutta asentajan näkökulmasta Dotag on ainoa, joka todella toimii helppokäyttöisenä, kehuu Palviainen.

Säästöä

Dotag on Palviaisen mielestä edullinen ratkaisu, kun lasketaan paljonko aikaa säästyy. Kun työmaa valmistuu, samanaikaisesti dokumentointi valmistuu. Dotagia käyttävän ei tarvitse erikseen tehdä raportteja jälkikäteen.

– Yksi merkittävä hyöty Dotagissa on, että sillä voi ottaa väliraporttejakin, vaikka työ on kesken. Jos esimerkiksi kohteen valvoja kysyy, niin väliraportti on otettavissa heti tietyllä päivämäärällä, mitä siihen asti on tehty.

– Myös jos asentaja huomaa, että kohteessa on asennettu jotain väärin, Dotagilla saa rekisteröityä paikan ja kuvan, ja sen saa lähetettyä sähköpostilla eteenpäin. Tällöin ei tarvitse selostaa suullisesti mahdollisia ongelmakohtia. Dotag säästää tässäkin suhteessa kaikkien urakoitsijoiden kustannuksia.

Pysytty kehityksessä mukana Dotagin avulla

Dotagin tuoteneutraalius ja helppokäyttöisyys kiehtoi Palviaista, kun hän halusi aikoinaan ryhtyä Dotagin kumppaniksi.

– Halusin olla mukana kehityksen kärjessä. Minua on kiinnostanut aina sähköinen dokumentaatio, ettei tarvitse selostaa käsin mitä on tehty ja minne. Se on tärkeintä rakentamisen laadun kannalta.

Yrityksestä

Caupo Group Oy (CG PROFESSIONAL) on ammattikäyttöön tarkoitettujen rakennuskemikaalien, rakennustarvikkeiden sekä puhdistuskemikaalien suomalainen kehittäjä ja valmistuttaja, jolla on vahvaa kansainvälistä osaamista useiden eri rakennuskemianalan valmistajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Caupon tuotevalikoimaan kuuluvat mm. saumaus- ja tiivistysmassat, palokatkotuotteet, liimat, ammattiaerosolit, talotiivistystuotteet, teipit, tarvikkeet, erikoistyövälineet ja puhdistuskemikaalit. Tuotteita jaellaan koko Suomen alueella toimivan jälleenmyyjäverkoston kautta.