Kun Dotag tehosti toimintaa hillittömästi

Palo- ja kiinteistöturvallisuusalan suomalainen perheyritys KT Paloturvapalvelut on käyttänyt Dotagia helmikuusta 2022 lähtien.

– Asentajamme käyttävät Dotagia mobiililaitteilla kentällä sujuvasti eikä yhteensopivuuksissa ole ollut ongelmia. Erityinen hyöty on, että merkinnät pystytään tekemään myös offline-tilassa ja ne päivittyvät sovellukseen laitteen saapuessa takaisin esimerkiksi wlan-verkkoon, kertoo palvelupäällikkö Paavo Lempinen KT Paloturvapalveluista.

– Dotag on vähentänyt meillä kustannuksia, kun kohteissa ei tarvita enää printattuja kuvia. Niitä ei tarvitse erikseen hakea mistään, eikä tule turhia unohduksia, matkoja tai keikkoja. Tämä on tehostanut toimintaamme hillittömästi.

KT Paloturvapalveluissa työnjohtajat käyttävät Dotagia omalla pöytäkoneellaan. He valmistelevat pohjatyöt ennen urakoita sekä tarkastavat ja koostavat raportit urakan jälkeen.

– Kohteiden pohjakuvat on opittu hyvin lataamaan Dotagiin ja niiden tekeminen digitaalisesti on nopeuttanut työnjohtajien valmisteluaikaa.

– Dotagin avulla meidän ei tarvitse erikseen urakan jälkeen piirtää pohjakuviin raportteja tai varmistella asentajilta jälkikäteen yksityiskohtia. Tämä on tehostanut työnjohtajien toimintaa selkeästi. Dotagin systemaattinen toimintatapa on parantanut myös laadunvalvontaamme merkittävästi.

KT Paloturvapalvelut käyttää Dotagia nyt palokatkojen dokumentoinnissa, ja tulevaisuudessa varmasti myös muissa työvaiheissa.

– Palokatkopuolella ominaisuudet Dotagissa kehitetty selkeästi huippuunsa, sillä siellä vaaditaan hyvää dokumentointia. Meille on kautta historian ollut itsestään selvää hyvä dokumentointi, mutta tämä työkalu on parantanut meillä dokumentointia entisestään, kertoo Lempinen.

Yhteistyö ollut toimivaa

Kotimaisuus ja palveleva ohjelmistotoimittaja on ollut KT Paloturvapalveluille tärkeä asia. Lempinen arvostaa myös pienempien yritysten ketteryyttä.

– Tuntuu kuin puhuttaisiin Dotagin kanssa heti samaa kieltä. Asiakkaan puolelta on ollut mukavaa, että olemme pystyneet vaikuttamaan heti kumppanin organisaatiossa omilla toiveilla.

– Yhteistyö on toiminut kiitettävästi ja Dotagilta on löytynyt aina apua tarvittaessa. Yksi parhaista puolista heidän palvelussaan on ollut hyvä tavoitettavuus ja helposti lähestyttävä huumoripitoinen ote.

– Palvelu on softapuolella kaiken a ja o. Dotag on ottanut asiakkaan tarpeet tosissaan ja on halunnut aina löytää ratkaisut niihin. On ollut hienoa nähdä, että tuotetta kehitetään ja asiakkaiden kysymykset otetaan vakavasti.

Dotagin avulla yrityksen imago parantunut

– Jossain vaiheessa kokeilimme vastaavaa softaa, joka oli vasta kehitysvaiheessa, mutta se kokeilu ei valitettavasti jatkunut. Meillä on myös pieni kynnys testata suljettuja ohjelmistoja, sillä haluamme mieluummin tuoteneutraaleja sovelluksia, joissa ei ole rajoitteita.

Hyvät asiakasraportit, joissa pohja- ja valokuvat ovat samassa paikassa, viitattuna tarkkaan sijaintiin rakenteissa on Lempisen mukaan KT Paloturvapalveluille elintärkeää asiakaspalvelua.

– Digitaalisella dokumentoinnilla Dotagin avulla meillä on nykyään aikamoisen positiivinen ero palvelussa asiakkaalle! Imagomme on parantunut paljon modernimmaksi, kun pystymme osoittamaan asiakkaalle mihin nykyteknologia taipuu, summaa Lempinen lopuksi.

KT Paloturvapalvelut Oy

KT Paloturvapalvelut Oy on tuottanut vuodesta 2017 lähtien turvallisuuden asennus- ja huoltopalveluja sekä asiantuntijapalveluja taloyhtiöille, kiinteistöille, yrityksille, kaupungeille ja julkishallinnolle.

Yrityksen palvelun pohjana toimii ammattitaitoisen henkilökunnan kymmenien vuosien kokemus palo- ja turvallisuusalan sekä turvallisuustekniikan eri osa-alueilta.

KT Paloturvapalvelut Oy toteuttaa projektit omalla henkilöstöllä ja on kasvanut voimakkaasti perustamisesta lähtien paloturva-alan merkittävimpien toimijoiden joukkoon.

Faktaa:
Perustettu: 2017
Henkilöstöä: +25 henkilöä
Liikevaihtoluokka: 2.5 miljoonaa euroa