Sovellusvaihdos tehosti työtä rakennustoimisto Albissa – Dotagin mukana tulivat myös kustannussäästöt

Turkulainen rakennustoimisto Albi on luottanut Dotag- työmaadokumentointisovellukseen jo useamman vuoden ajan. Albin toimitusjohtaja Olli Ihamäki muistaa, millaista arki työmailla oli ennen Dotagia. Silloin käytössä oli toinen sovellus, johon pystyttiin kirjaamaan vain murto-osa halutuista tiedoista.

Aiemmassa sovelluksessa pystyimme dokumentoimaan vain palokatkot ja niidenkin merkitsemisessä oli hankaluuksia joidenkin valmistajien materiaalien osalta. Sovellus ei myöskään tukenut muisti-, virhe- tai puutelistojen tekemistä – Ihamäki

Dotagin avulla muistiinpanoja päästiin viimein tekemään kattavasti. Albille merkittävä muutos on ollut sekin, että palokatkoja voidaan nyt dokumentoidaan myös kohteissa, joihin langattomat verkkoyhteydet eivät yllä.

Dotagilla voimme tehdä merkintöjä myös offline-tilassa, esimerkiksi pommisuojissa ja kellareissa, ja merkinnät päivittyvät sovellukseen verkkoyhteyden palautuessa.

Ihamäki kertoo, että ennen kolmeen eri tehtävään saattoi tarvita kolme eri ohjelmistoa. Nyt tietojen siirtely järjestelmien välillä on jäänyt historiaan.

Työ tehostuu, kun asiat hoituvat yhdessä sovelluksessa, jota voi käyttää myös kännykällä.

VANHAAN EI KAIVATA TAKAISIN

Ihamäen mukaan sovellusvaihdoksen onnistuminen riippuu pitkälti siitä, miten helppokäyttöiseksi työntekijät uuden sovelluksen kokevat. Huono käyttökokemus johtaa pahimmillaan siihen, että henkilöstö palaa vanhojen toimintatapojen ääreen. Dotagia hän kehuu simppelistä käyttöliittymästä. Muutkin Albilla työskentelevät ovat olleet tyytyväisiä, eikä kukaan haikaile entiseen.

Käyttöönotto meni joutuisasti ja kaikki ovat mielellään käyttäneet Dotagia.

Asiakastyytyväisyys on Dotag-kehittäjille tärkeä asia, joten sovelluksen pian julkaistavaa uutta versiota on kehitetty yhteistyössä sen nykyisten käyttäjien kanssa. Myös Albin työnjohtajilta on kysytty mielipidettä kehityskohteista.

Aki on käynyt työmailla haastattelemassa työnjohtajia. Meillä on muutenkin ollut koko ajan mahdollisuus kehitysehdotusten antamiseen. Olemme tyytyväisiä siihen, että he haluavat tehdä tiivistä yhteistyötä asiakkaidensa kanssa. Meillä on vain hyvää sanottavaa Dotagin tiimistä, Ihamäki kiittelee yhteistyötä.

Vaikka tärkeintä on käytetyn sovelluksen monipuolisuus, miellyttää Ihamäkeä myös positiivinen vaikutus, joka sovellusvaihdoksella on ollut käyttökustannuksiin. Hän kertoo, että aiemmin käytetyn sovelluksen kuukausihinta nousi, kun palokatkomerkintöjen määrä ylitti tietyn rajan. Enää asiaa ei tarvitse miettiä.

Dotagin hinnoittelu perustuu kiinteään kuukausiveloitukseen, eikä merkintöjen kappalemääriin, joten säästöä on tullut.