Paperiniput ja kynät työmaadokumentoinnissa korvaavan Dotag-sovelluksen tarina sai alkunsa, kun työmaakäynnillä ollut Aki Vänskä sekoitti toisiinsa käsin kirjoitetut numerot yksi ja seitsemän. Sekaannuksesta seurannut suunnitteluvirhe maksoi hänen silloiselle työnantajalleen jopa satojatuhansia euroja. Vänskä itse oli lähellä menettää työpaikkansa. Tapahtuman jälkeen hänen missionaan on ollut vapauttaa työmaainsinöörien aikaa tulostus- ja puhtaaksikirjoitustyöltä.
Dotagin uudistettu versio on saapumassa markkinoille keväällä 2021. Sovelluksen jatkokehitystä on tehty tiiviissä yhteistyössä sen nykyisten käyttäjien kanssa, jotta seuraava versio vastaisi parhaalla mahdollisella tavalla heidän todellisiin tarpeisiinsa.
“Sovelluksen keskiössä on edelleen kaikille Dotag-käyttäjille tuttu, simppeli käyttöliittymä. Asiakashaastattelujen perusteella tuomme tähän seuraavaan versioon mukaan tukun toivottuja uusia ominaisuuksia. Jatkossa työmaadokumentoinnissa päästään hyödyntämään muun muassa reklamaatiohallinnan, ennen-jälkeen- asennus tarkastelun sekä huomioiden kommentointi ominaisuuksia. Lisäksi Dotagiin tulee yrityskohtaisesti kustomoituja merkintätyökaluja ja sovelluksen käyttö onnistuu jatkossa myös iOS-laitteilla”, Vänskä kertoo.
“Perinteinen papereihin perustuva työmaadokumentointi on valtava aikasyöppö. Globaalisti puhutaan jopa miljardista tunnista. Jokainen siihen luottava yritys astelee myös heikoilla jäillä. Loppujen lopuksi on olemassa vain kahdenlaisia paperilla ja kynällä työmaahuomioita kerääviä tahoja. Niitä, jotka ovat jo sekoittaneet ykkösen ja seiskan, ja tehneet isoja rahasummia maksaneen virheen tai unohduksen. Ja niitä, joiden kohdalla vastaavan virheen tekeminen on vain ajan kysymys”, hän jatkaa.
Joukkorahoituksesta pontta maailmanvalloitukseen
Dotagin kehittäjätiimi avaa 1.12.2020 joukkorahoituskampanjan, jonka tarkoituksena on varmistaa, että uudistettuun versioon saadaan tuotua kaikki käyttäjien toivomat toiminnallisuudet. Suomen markkinoilta saadusta erinomaisesta palautteesta rohkaistuneena Dotag-tiimi on myös päättänyt viedä innovaationsa maailmalle. Rahoituksen avulla pyritäänkin mahdollistamaan sovelluksen kansainvälisen levittämisen aloitus. Tavoitteena on kerätä aiemmalta rahoituskierrokselta uupumaan jääneet noin 40 000 euroa. Kehitystyötä tukemalla on siis mukana kiihdyttämässä koko rakennusalan digiloikkaa sekä kotimaassa että ulkomailla.
Dotag-sovelluksen joukkorahoituskampanjavideo:
Indiegogo joukkorahoitussivuston Dotag-sovelluksen pre-lounch-sivu: https://www.indiegogo.com/projects/–154195/coming_soon
Lisätiedot Dotag-sovelluksesta ja joukkorahoituskampanjasta: Aki Vänskä, yrittäjä